przepis na tort Pavlova z mieszanki BEZY
Oto przepis na tort Pavlova z wykorzystaniem gotowej mieszanki bezowej:
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki bezowej (https://pyszny.sklep.pl/beza-gotowa-mieszankaidealna-na-deser-z-owocami-p-1036.html)
- 500 ml śmietanki kremówki (30% tłuszczu)
- Owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, borówki)
Instrukcje:
-
Przygotuj blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia i nagrzej piekarnik wg wskazań na opakowaniu
-
Przygotuj mieszankę na BEZĘ ( instrukcja podana na opakowaniu )
-
Przelej masę na przygotowaną blachę, uformuj okrągły kształt, a następnie zrób lekkie wgłębienie w środku.
-
Włóż blachę do piekarnika i piecz ( czas podany w instrukcji ), aż masa będzie sucha na zewnątrz i miękka w środku. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
-
Przygotuj bitą śmietanę: ubij śmietankę kremówkę do momentu, aż będzie gęsta i puszysta.
-
Wyjmij bezę z piekarnika i przełóż ją na paterę.
-
Na wierzchu bezowy blat równomiernie rozsmaruj bitą śmietanę.
-
Przygotuj owoce, umyj je i pokrój na mniejsze kawałki.
-
Ułóż owoce na wierzchu bita śmietanę. Inna opcja to delikatnie przekroić bezę w poziomie na dwie części , nałożyć część śmietany ( reszta z owocami na górę )
-
Odstaw deser do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby schłodził się i wszystkie smaki się przegryzły.
-
Gotowe! Możesz podawać i cieszyć się pysznym deserem.
Smacznego!
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy i Inspiracje